Çoban , Koyun ve Ajitasyon

Eskiden anlatılan bir hikaye vardı hani… Hatırlayanlar bilir, Yalancı çoban hikayesi. Bilmeyenler için özetle, Bir çobanın köylüleri oyalamak için koyunlara kurt saldırdığını söylemesi ve köylülerin yardıma her geldiklerinde herhangi bir kurt saldırısı görmemesinden sonra , bu olayı tekrarlayan çobanın yalanlarına inanmayan köylülerin gerçek bir kurt saldırısından sonra, çobanın feryatlarına inanmayıp koyunlarını kaybettikleri bir hikayedir. Bu hikayedeki ana tema ” Yalan Söylemek ve sonuçları ” gibi görünsede asıl göz önünde bulundurulması gereken Ajitasyon yapmaktır. Çünkü Çoban kendisine olan ilginin ve önemin artması için Ajitasyona başvurmakta ve bunun sonucunda beklentiler içine girmektedir. Köylülerde Kaybettikleri koyunlarının ardından her biri farklı şekillerde Ajitasyon yapmaya başlar. Her bir köylü uğradığı zararın karşısında , çobanın defalarca söylediği yalanlara rağmen AKILLARINI kullanıp çobanın işine son verecekleri yerde, çobana güvenerek kendi sonlarını hazırlamış ve tek yaptıkları birbirlerine düştükleri durumu anlatmaktan öte bir şey yapmamaktır.

Peki, bu olayda Haklı olan acaba Köylüler mi yoksa onların AKILSIZLIKLARINDAN dolayı telef olan koyunlar mı , yada AÇ kaldım yoksa yemezdim diyerek kendini savunacak olan Kurt mu.

Yününden , sütünden , etinden ve gübresinden faydalanılan koyunların yapabildikleri sadece MEE sesi çıkartmaktan öte değil. Fakat başlarına gelen zarar karşısında koyunlar gibi birbirlerine ajitasyon fısıldayan köylünün koyunda ne farkı varki… KOYUN KİM , KÖYLÜ KİM , KURT KİM.

Çoban şimdi nerede ne yapıyor acaba…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir